<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skrur opp prisen til 310.000 kroner natten

Hotellene i Paris melder om rekordsommer. Nå skrur de opp prisene med rundt 20 prosent. 

Publisert 21. sep. 2022
Oppdatert 21. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 244 ord
DYRT: Le Bristol Paris hever prisene på sine rom. Foto: Le Bristol Paris

En av Paris' dyreste suiter har nylig blitt enda dyrere. I august ble nemlig prisen for én natt på toppsuiten hos Le Bristol i Paris hevet med hele 5.000 euro til 30.000 euro – over 310.000 kroner.

Hovedgrunnen er ifølge Bloomberg at amerikanere kommer med sterke dollarsedler i lommeboken og ferierer i kjærlighetens by. 

Catherine Hodoul-Baudry, markedsdirektør på Le Bristol, spår rekordår. Det var nemlig ikke bare toppsuiten som fikk prisen hevet – vanlige rom økte også med over 3.000 kroner til 23.500 kroner pr. natt.

– Det er ingen prismotstand fra våre gjester. Paris har sterk etterspørsel så vi utnyttet det, sier Hodoul-Baudry, som også understreker at økte priser for lønn, mat og strøm står bak prisøkningen. 

Kommunikasjonsdirektøren tror også at Netflix-suksessen Emily in Paris – proppfull av klisjeer – har gjort at flere ønsker å besøke Paris. 

Kinesiske turister må imidlertid fremdeles holde seg hjemme. Russere er hjemme av helt andre grunner.

Amerikanerne tar over

Et annet femstjernershotell Plaza Athénée opplever også rekordsommer takket være paritet mellom euro og dollar. 

Amerikanere utgjør 45 prosent av kundene, opp fra rundt 25 prosent før pandemien. Russere utgjorde 9 prosent.

– Penger er ikke en utfordring. Flere kommer med privatfly og stadig flere kommer med limousine, sier Francois Delahaye, toppsjef for Plaza Athénée.

Nå starter også Paris Fashion Week 26. september, og det vil også gjøre at hotellene får mange bookinger. I tillegg er det kunstmesse fra 20. oktober.