<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere nordmenn reiser til skatteparadis

Emirates merker en stor økning i antall nordmenn som reiser til skatteparadiset Dubai. 

  Publisert 1. nov. 2022 kl. 14.19
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 239 ord
  SKATTEPARADIS: Dubai Marina i De forente arabiske emirater. Dreamstime

  Flyselskapet Emirates øker nå til daglige avganger fra Oslo til Dubai. Endringen kommer som følge av økt etterspørsel, både fra nordmenn og fraktmarkedet.

  – Det at vi får tilbake de daglige avgangene er på grunn av en jevn økning i etterspørselen, både fra fritids- og jobbreisende. Vi ser spesielt at bedriftsmarkedet har våknet igjen. I tillegg får vi god hjelp fra fraktmarkedet som også flagger større behov, sier Terje Grue, Norgessjef i Emirates.

  Etterspørselen er på enkelte ruter bedre enn før pandemien, og nordmenn har virkelig fått tilbake reiselysten, opplyser selskapet.

  Fra Norge ser Emirates og Grue stor etterspørsel til Dubai. Spesielt nå og frem til påske er det mange som velger seg dette reisemålet, både for helgeturer og lengre opphold. 

  Dubai, kjent for sine luksuriøse hoteller og restauranter, shopping og ørkenen, har derimot en bakside. 

  Dubai bidrar til økonomisk kriminalitet

  Dubai har den siste tiden vært under internasjonal gransking og blitt beskyldt for å bidra til hvitvasking, skatteunndragelse og økonomisk kriminalitet. 

  Byen har tiltrukket seg en drøss av rike russere siden krigens start i februar, i et forsøk på å unngå vestlige sanksjoner. Det er også en attraktiv by for kriminelle som ønsker å skjule formuen sin fra skattemyndighetene.

  Den globale vakthunden for økonomisk kriminalitet, Financial Action Task Force(FATF), plasserte i mars UAE på sin «gråliste». FATF ble opprettet som et internasjonalt samarbeid med hensikt om å bekjempe hvitvasking av penger fra kriminelle handlinger.