<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Direktorat brukte 471 millioner på konsulenter

Direktoratet for e-helse brukte i fjor om lag halvparten av sine driftsutgifter på 1.000 millioner til å betale innleide konsulenter

  Publisert 18. juli 2020 kl. 09.16
  Oppdatert 19. juli 2020 klokken 12.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 151 ord
  BRUKT MYE: PWC.  Foto: Andreas Fredriksen

  Mens 471 millioner kroner gikk til konsulenter fra selskaper som PwC, var lønnsutbetalingene til direktoratets egne ansatte på 279 millioner kroner. Ledelsen i direktoratet hevder det ville vært uansvarlig å ansette folk for å løse oppgavene direktoratet er pålagt, skriver Aftenposten.

  – Vi er helt avhengig av å bruke konsulentmarkedet i den type virksomhet som vi har, med prosjekter som går inn og ut av forskjellige faser. Behovet for ressurser varierer mye. Det ville vært uansvarlig for oss om direktoratet skulle ansatt alle de ressursene for å nå toppene, sier Karl Vestli til avisen. Hun er divisjonsdirektør for strategi og portefølje i Direktoratet for e-helse.

  Helsepolitisk talsperson Kjersti Toppe i Senterpartiet er langt fra overbevist om at den omfattende konsulentbruken er nødvendig.

  – Man kan jo spørre seg hva som er hensikten med et eget e-helsedirektorat, når de ikke er i stand til å ansette kompetanse som kan lede helt grunnleggende prosjekter, sier hun.

  (©NTB)