<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump-hotell satte opp prisene for å skremme bort QAnon-følgere

Trump International satte opp prisene med 180 prosent som en «sikkerhetstaktikk» mot den tidligere presidentens følgere. 

  Publisert 22. mai 2021 kl. 17.06
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 271 ord
  SATTE OPP PRISENE: Trump International Hotel i Washington D.C. Foto: Bloomberg

  Trump International Hotel i Washington valgte heve satsene som en sikkerhetstaktikk, i håp om at dette ville få følgere av QAnon-konspirasjonsteoriene til droppe å bo der. Det viser etterretningsdokumenter fra Washington-politiet som den britiske avisen the Guardian har fått tak i.  

  Skulle bli innsatt den 4. mars

  Forbes meldte i begynnelsen av februar at Trumps DC-hotell hadde satt opp prisene med 180 prosent til datoene 3. og 4. mars. For mens Forbes spekulerte i om det bare var prisutviklingen eller opportunistisk markedsføring, viser politidokumentene at hotelledelsen økte prisene for å forhindre demonstranter i å bestille rom hos dem. 

  EKTE PRESIDENT: Mange QAnon-følgere trodde tidligere president Donald Trump ville bli innsatt som USAs 19. president den 4. mars. Foto: Bloomberg

  For på den 4. mars, som før 1933 var innsettelsesdatoen, mente mange QAnon-følgere at Trump ville bli innsatt som USAs 19. president(!). Bare for å ha det på det rene: Donald Trump var USAs 45. president, men QAnon-følgere mener at Ulysses S. Grant, som ble tatt i innsatt i 1869, er den siste ekte presidenten av USA. 

  Ifølge politidokumentene hadde imidlertid ikke hotellet noen troverdig informasjon om en mulig hendelse fant sted på den aktuelle datoen, og ingen av hotellene i Washington D.C. kan vise til noen merkbar økning i romreservasjoner for dette tidsrommet, skriver the Guardian. 

  Hotellet er, sammen med Trump Organization og Trumps innvielseskomite, tiltalt for å overføre penger som skulle til innsettelsesseremonien til Trump direkte i stedet for. 

  Trump-organisasjonen prøvde i fjor å selge hotellet i den amerikanske hovedstaden, men måtte sette planene på vent. De håpet på pris rundt 500 millioner dollar, men fant ingen kjøpere som var i nærheten av å gi det de ønsket.