<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Helsemyndighetene har innkalt til møte om gjenåpningen med alle kommunene

Alle landets kommuner er invitert til møte med helsemyndighetene fredag formiddag, i forkant av regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen og gjenåpningen av landet.

  Publisert 16. sep. 2021 kl. 18.01
  Oppdatert 16. sep. 2021 klokken 18.19
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 213 ord
  MØTER ALLE: Fredag vil helseminister Bent Høie (H) møte alle landets kommuner før regjeringen holder en ny pressekonferanse om coronasituasjonen i Norge. Foto: NTB

  Flere kommuner bekrefter overfor VG at de har fått innkalling til møtet, som skal foregå fra klokken 9.30 til 10.30. Helseminister Bent Høie (H) skal delta og lede møtet, ifølge innkallingen, og foruten kommunene skal statsforvalterne, kommunesektorens organisasjon KS, FHI og Helsedirektoratet delta.

  Temaet er dialog om innholdet i «normal hverdag med økt beredskap» – altså begrepet regjeringen bruker for gjenåpningen av Norge, skriver avisen.

  Torsdag avviste Helse- og omsorgsdepartementet overfor NTB at det blir varsling av full gjenåpning under pressekonferansen fredag. Ifølge VG er det imidlertid ikke bare en dato for gjenåpning som ikke er klar. Regjeringen har heller ikke lagt frem noen plan for hvordan en gjenåpning skal gjennomføres og hva kommunene må forberede seg på.

  Torsdag ble det også opplyst at 82 prosent av befolkningen over 18 år er fullvaksinert. Regjeringen ønsker imidlertid å nå 90 prosent før samfunnet kan åpnes fullstendig, men dette er FHI ikke enig i. Smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI sier til TV 2 at det ikke er lenge til den normale hverdagen kan vende tilbake.

  – Ja, vi er nær det tidspunktet nå. Vi ser at smittetallene så vidt begynner å gå den riktige veien, og vi ser at smittespredningen i de deler av aldersgruppene som har vært høy tidligere, er under kontroll, sier han.