<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny opptrapping av barnehagestreiken – 2.300 i streik fra torsdag

Barnehagestreiken trappes opp fra torsdag i neste uke. Nesten 300 nye barnehageansatte tas ut i streik.

Publisert 21. okt. 2022
Oppdatert 21. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
TRAPPER OPP: Steffen Handal, Utdanningsforbundet. Foto: NTB

Fagforbundet tar ut 68 nye medlemmer fordelt på 25 barnehager, og Utdanningsforbundet tar ut over 230 nye barnehagelærere i streik fra torsdag.

I alt 13 nye barnehager tas ut i streik fra onsdag 26. oktober, hovedsakelig i Tønsberg, Kristiansand, Bodø og Skien, opplyser Fagforbundet. Utdanningsforbundet tar ut barnehagelærere i Tønsberg, Skien, Bømlo og Bodø.

– Vi trapper opp barnehagestreiken fordi arbeidsgiverne ikke har noen vilje til å gi de ansatte en rettferdig pensjon, selv om barnehageeierne absolutt har råd til dette, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Dermed er rundt 2.300 medlemmer fra Fagforbundet, Delta og Utdanningsforbundet i streik.

– Dette er en streik for rettferdighet: Penger som det offentlige bevilger til pensjon, skal gå til pensjon – ikke til andre formål, fastslår forbundets leder Steffen Handal.

Streiken startet mandag 17. oktober. Motparten i konflikten er Private Barnehagers Landsforbund (PBL), som organiserer 2.066 av landets 2.881 private barnehager og sysselsetter over 36.000 arbeidstakere.

– Vi krever ikke annet enn at ansatte i de private barnehagene som er organisert i PBL, skal ha en like god pensjon som sine kolleger, både i de kommunale barnehagene og i andre private barnehager. Det skulle bare mangle, mener Steffen Handal.

(©NTB)