<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– En svært attraktiv aksje for den tålmodige investor

Men Arctic Securities er mer skeptisk.

  Publisert 15. mai 2020 kl. 11.32
  Oppdatert 15. mai 2020 klokken 11.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 221 ord
  ET LANGSIKTIG AKSJETIPS: Pareto har troen på Wallenius Wilhelmsen og toppsjef Craig Jasienski. Foto: Iván Kverme

  Wallenius Wilhelmsen la torsdag kveld frem et driftsresultat (EBIT) på minus 132 millioner dollar i første kvartal 2020, mot pluss 95 millioner dollar i samme periode året før. 

  Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) fra 218 til 130 millioner dollar.

  – Den tålmodiges favoritt

  Tallene var ifølge TDN Direkt mye bedre enn Pareto Securities så for seg, og EBITDA lå 50 prosent over deres forventninger.

  «Positiv fri kontantstrøm og en betydelig reduksjon i netto gjeld på kvartalsbasis viser at mens andre kvartal vil bli svakere, er selskapet i stand til å gjøre hva som er nødvendig for å komme seg gjennom krisen», skriver meglerhuset nyhetsbyrået i en oppdatering.

  Pareto mener aksjen er svært attraktiv for den tålmodige og langsiktige investoren, og holder på sin kjøpsanbefaling med kursmål 15,30 kroner.

  – Rateoppgang langt unna

  Samtidig venter toppsjef Craig Jasienski et kraftig fall i bilvolumene i andre kvartal, noe Arctic Securities påpeker har skapt overflødig kapasitet i industrien.

  «Dette vil sannsynligvis vedvare i en tid og utsette enhver forbedring i ratene», heter det ifølge TDN Direkt i en oppdatering fra meglerhuset, som anbefaler hold med kursmål 10 kroner.

  Wallenius Wilhelmsen stiger 5,8 prosent til 11,32 kroner på Oslo Børs fredag formiddag.

  Pareto Securities ser dermed en oppside på i aksjen på 35 prosent fra dagens nivåer.