<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bull på Trøim-rederi – spår tredobling

Arctic Securities liker kraftig rateoppgang – og fremgang i refinansieringen.

Publisert 28. mai 2020 kl. 18.49
Oppdatert 28. mai 2020 klokken 20.18
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 324 ord
STERK DRIFT: For Tor Olav Trøim og hans Golar LNG i første kvartal, her representert ved FSRU-en Golar Freeze. Foto: Golar LNG

Golar LNG la tidligere frem et resultat etter skatt på minus 104,2 millioner dollar i første kvartal, tilsvarende over én milliard kroner på dagens dollarkurs.

Underskuddet skyldes tap på derivater og negative resultatbidrag fra de tilknyttede selskapene Golar Power og Golar LNG Partners.

Kraftig rateoppgang

Men den underliggende driften i rederiet er sterk, og driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) avanserte fra 62,9 millioner dollar i første kvartal i fjor til 76,2 millioner dollar i den samme perioden i år.

Shipping-virksomheten leverte en TCE-rate (time charter equivalents) på 62.000 dollar dagen, 57 prosent over nivåene i første kvartal i fjor.

Wall Street ser ut til å verdsette dette, og sender Golar LNG opp 6,8 prosent til 8,18 dollar med to timer igjen av torsdagens handel. Aksjen var vært oppe i 8,25 dollar på det høyeste i dag.

Arctic ser saftig oppside

I en oppdatering Finansavisen har fått tilgang til peker Arctic Securities også på fremgang i refinansieringen.

Analytikerne Jo Ringheim og Lars Bastian Østereng skriver der at rederiet har mottatt såkalte «term sheets» for refinansieringen av LNGC-ene Golar Bear og Golar Frost – noe som ventes å frigjøre 90-100 millioner dollar.

«Som følge av sin forbedrede kredittprofil, trekker Golar frem en potensiell finansieringskilde i lånet med sikkerhet i Golar Power-aksjer», heter det videre.

Arctic har en kjøpsanbefaling på Golar LNG, med kursmål 23 dollar. 

Dermed spår Arctic-duoen en tredobling fra dagens åpningskurs i USA (7,66 dollar), og drøye 180 prosent oppgang dersom vi tar høyde utviklingen så langt i dag.

Men: Guidingen er svak

Dagens tall fra rederiet var stort sett på linje med Arctics estimater, men analytikerne påpeker en svak guiding for andre kvartal.

Golar LNG venter TCE-rater på rundt 40.000 dollar dagen, med en flåteutnyttelse på minst 80 prosent.

«Forutsetter vi en flåteutnyttelse på 90 prosent, anslår vi EBITDA til 50,3 millioner dollar, noe som er 15 prosent under nåværende konsensus på 59,0 millioner dollar», skriver Ringheim og Østereng.

Til tross for dagens oppgang, er Golar LNG likevel ned over 40 prosent så langt i 2020.