<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener trafikken er lovlig

Epic Gas forsvarer trafikken med å vise til at det ikke er noen sanksjoner som forbyr handel eller investeringer i Vest-Sahara.

Publisert 24. nov. 2020
Oppdatert 17. feb. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
VISER TIL JURIDISKE VURDERINGER: Finansdirektør Uta Urbaniak-Sage i BW-rederiet Epic Gas mener rederiet følger alle regler. Foto: Epic Gas Shipping

– Skipene våre opererer globalt, og vi opprettholder vår policy om å operere i tråd med internasjonale lover og sanksjoner for global skipsfart.

– Regelverket fastsatt av FN er nøkkelen til vår virksomhet, sier finansdirektør Uta Urbaniak-Sage i Epic Gas i en kommentar til kritikken mot gasstransportene til det okkuperte landet.

Norske myndigheter fraråder at norske bedrifter medvirker til næringsvirksomhet i Vest-Sahara og mener det i den grad den ikke er i tråd med lokalbefolkningens interesser, kan være i strid med folkeretten.

– Vi respekterer vilkårene i FN og organisasjonens regelverk i forhold til Vest-Sahara. For å sikre at vi ikke bryter gjeldende regelverk har vi innhentet oppdatert juridiske vurderinger av lovligheten av fraktaktiviteter til Vest-Sahara, og vil fortsette å gjøre dette, skriver Urbaniak-Sage i en e-post.

Epic-direktøren skriver at LPG ofte brukes til matlaging og andre husholdningsaktiviteter og mener at transport av LPG til Vest-Sahara ikke bryter noen juridiske forpliktelser i internasjonal handel.