<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trafikken i gang igjen i Suezkanalen

Skipstrafikken er i gang igjen i Suezkanalen etter at gigantskipet Ever Given ble trukket løs fra mudderet etter å ha blokkert kanalen i nesten en uke.

Publisert 29. mars 2021 kl. 22.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
FOR EGEN MASKIN: Gigantskipet Ever Given kunne mandag kjøre for egen maskin etter at den ble dratt løs fra mudder og sand i Suezkanalen. Foto: NTB

Bergingsmannskaper klarte mandag å få skipet flott ved hjelp av høyt tidevann, 13 slepebåter og flere mudringsfartøyer.

Skipet lå på tvers av kanalen, med baugen langt inne i sandbanken på den ene siden og hekken i sanden på den andre. Det var etter at de fikk akterenden løs at det ble mulig å dra også baugen ut.

Ever Given kom ut av kurs og satte seg fast i mudderet under en sandstorm med kraftig vind i forrige uke. Den går nå for egen maskin til innsjøen Great Bitter Lake midt i kanalen, der den blir inspisert.

Over 40 skip som lå på vent i Great Bitter End, kan nå fortsette ferden sørover, mens et 30-tall skip som lå for anker i Rødehavet, kan gjenoppta sin reise nordover.

Minst 367 fartøyer med alt fra kveg til råolje i lasten er blitt forsinket, og flere andre ga opp og endret i stedet kurs for å reise den lange ruten rundt Afrika.