<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

HAV-datter sikret kontrakt

HAV Designs største kontrakt hittil for redesign. 

Publisert 26. mai 2021 kl. 10.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 246 ord
BÅTBYGGER: Her er en brønnbåt som er designet av HAV Design og skal leveres til Frøy. Illustrasjon: HAV Design

HAV

HAV Group-datteren HAV Design har sikret en stor ombyggingskontrakt. Den går ut på tilpasse skipet til endringer i markedet. Det opplyses i en melding fra selskapet onsdag. 

Det er bygget over 120 skip med HAV-design, men dette blir det den hittil største kontrakten på redesign, opplyser selskapet om, uten å ville si noe om verdien på kontrakten. Skipet med HAV-design skal gjennom en betydelig ombygging som også krever redesign og nye detalj tegninger. Det «nye» skipet skal være klar til drift i første kvartal 2022.

Skipet skal blant annet blir flere meter bredere, i tillegg til at det skal installeres gangvei, heis og tårn slik at det kan ta flere ulike oppdrag og operere i flere deler av markedet.

I mange av segmentene som HAV Design er inne i forventes det også strenge krav til kutt i både utslipp og energiforbruk i årene som kommer. Det vil blant annet komme i form av økte Co2-avgifter.

– Disse nye miljøkravene og pålegg om kutt i utslipp gir kundene utfordringer som HAV Design kan løse gjennom ny teknologi og kunnskap om energieffektivitet. Slik øker vi kundenes konkurransekraft og bidrar til å ta næringen gjennom det grønne skiftet, sier Kristian Steinsvik, R&D Manager i HAV Design. 

HAV Design

  • Har hovedkontor i Fosnavåg på Sunnmøre. 
  • Utvikler skipsdesign innen segment som sjømat, energi og transport. 
  • Har designet over 100 skip og skal skape gjennom Hav Ocean Lab energieffektive og fremtidsrettede skip. 
  • Er et selskap i HAV Group som tilbyr løsninger for å ta maritim og marin næring gjennom det grønne skiftet.