<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Luksusverft børsnoteres

De fleste bare drømmer om å eie en superyacht. Men nå kan du som en trøst bli eier i et verft som bygger de flytende luksusskipene.

  Publisert 5. juni 2021 kl. 16.35
  Oppdatert 5. juni 2021 klokken 16.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 217 ord
  BØRSNOTERES: Admiral Yacht hører under The Italian Sea Group. Dette er modellen Momentum, som kommer i ulike utgaver, avhengig av størrelsen på kjøperens lommebok. Foto: THE ITALIAN SEA GROUP

  Fra tirsdag neste uke går The Italian Sea Group på børs. Verftet er kjent for sine superyachter som oser av luksus fra baug til akter og kjøl til mast.

  Aksjen skal omsettes på Milano-børsen og tilretteleggerne antydet før noteringskursen ble satt, at den ville ligge i intervallet 4,15 til 5,66 euro. 

  Aksjen debuterer på børs til en pris på 4,90 euro, noe som verdsetter selskapet til i overkant av 2,6 milliarder kroner.

  Fyller opp kassen

  Børsnoteringen vil innbringe verftet 47 millioner friske euro i kassen, eller nærmere en halv milliard kroner.

  Allerede før børsnoteringen, i midten av mai, fikk den italienske motegruppen Giorgio Armani komme inn på eiersiden gjennom en rettet emisjon. Gruppen la 13 millioner euro i potten.

  Også den belgiske farmasøytiske gründeren Marc Coucke sikret seg nye aksjer for 26 millioner euro forrige måned. Han har blitt mangemilliardær etter at han i 1987 var med å grunnlegge selskapet Omega Pharma

  Vil kjøpe verft

  Ledelsen i verftet har sagt de vil bruke pengene man henter inn gjennom børsnoteringen, til å bygge yachter som er opp mot 100 meter lange.

  Det er også planlagt et tett samarbeid med ulike luksusvaremerker som kan bidra med interiør til skipene.

  Gjennom oppkjøp av europeiske verft, vil også The Italian Sea Group øke  sin produksjonskapasitet.

  Verftet lager yachter og luksusbåter under varemerkene Admiral og Tecnomar, som også har et samarbeid med Lamborghini.