<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Enighet om oppgjør etter blokkering av Suez-kanalen

Eierne og forsikringsselskapet til konteinerskipet som blokkerte Suez-kanalen i mars, er blitt enige med egyptiske myndigheter om en kompensasjonsavtale.

Publisert 23. juni 2021 kl. 17.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 93 ord
KOMPENSASJON: Eierne og forsikringsselskapet er blitt enige med det egyptiske kanalselskapet om kompensasjon for blokkeringen seks dager i mars i år. Bildet viser konteinerskipet som gravde seg inn i den ene bredden av Suez-kanalen. Foto: AP

Dette bekrefter representanter for partene. Men verken Stann Marine, advokatkontoret som representerer eierne og forsikringsselskapene, eller en talskvinne for kanalselskapet vil avsløre detaljer i prinsippavtalen.

Det økonomiske oppgjøret gjelder betaling for selve redningsoperasjonen og kompensasjon til kanalselskapet for bortfall av inntekter i de seks dagene det gigantiske skipet Ever Given stengte for all gjennomfart.

Opprinnelig krevde kanalselskapet 916 millioner dollar. Dette kravet ble senere redusert til 550 million dollar.

Det Panama-registrerte skipet, som frakter varer mellom Asia og Europa, har ligget ankret opp i en bukt på kanalen i påvente av enighet om et økonomisk oppgjør.