<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forlik etter Ever Given-grunnstøtingen

Det er inngått forlik mellom eierne av containerskipet Ever Given og Suezkanalens myndigheter, SCA.

  Publisert 4. juli 2021 kl. 18.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 119 ord
  ENIGE: Det er inngått forlik mellom eierne av containerskipet Ever Given og Suezkanalens myndigheter, SCA. Foto: ©Maxar Technologies

  Dermed kan skipet, som har vært holdt tilbake siden det i mars grunnstøtte og førte til trafikkork i Suezkanalen, bli frigitt. Det opplyser representanter for eierne av skipet søndag, ifølge Reuters.

  Skipet har ligget ankret opp i en bukt i Suezkanalen siden den ble trukket av grunn 29. mars. Kanalmyndighetene nektet skipet å seile videre på grunn av uenighet om kompensasjon.

  Det er ikke kjent hva forliket innebærer. Men SCA har tidligere krevd 916 millioner dollar, tilsvarene 7,8 milliarder kroner, i kompensasjon. Kravet ble senere senket til 550 millioner dollar, eller 4,7 milliarder kroner.

  Det japanskeide skipet satt fast og blokkerte Suezkanalen i seks dager før det lyktes å dra det av grunn. Det førte til store forsinkelser i den internasjonale handelen.