<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pareto gir kjøp på Fredriksen-aksje

Pareto Securities forventer kursoppgang i Frontline. Aksjen oppgraderes til kjøp.

  Publisert 9. sep. 2021 kl. 09.05
  Oppdatert 9. sep. 2021 klokken 16.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 239 ord
  PARETO ANBEFALER KJØP: Meglerhuset venter kursoppgang for John Fredriksen og resten av aksjonærene i Frontline. Foto: Iván Kverme

   

  Pareto Securities oppgraderer sin anbefaling på Frontline fra hold til kjøp og hever kursmålet fra 70 til 89 kroner. 

  Selv om tankmarkedet beskrives som deprimerende så venter tallknuserne mer positivitet de kommende månedene. Pareto Securities tror Frontlines moderne flåte er akkurat det markedet vil ønske i 2022.

  SpareBank 1 Markets oppgraderer sin anbefaling på Norsk Hydro fra hold til kjøp og hever ifølge TDN Direkt kursmålet fra 59 til 75 kroner.

  Meglerhuset anser det som lite sannsynlig at Hydro vil annonsere investeringer i nye anlegg, og begrunner det med to ting. For det første at Kina har uttrykt et ønske om å begrense aluminiumsproduksjonen, og dernest relativt høye og usikre energipriser, kombinert med eksponering mot CO2-kvotepriser.

  ABG Sundal Collier er også ute med en ny analyse på Norsk Hydro. Her jekkes kursmålet opp fra 56 til 65 kroner samtidig som hold-anbefalingen gjentas, ifølge TDN Direkt.

  Tallknuserne øker prisestimatene på aluminium til 2.358 dollar pr. tonn for 2021 og 2.463 dollar pr. tonn i 2022, og presiserer at dette er under dagens spot-priser. De oppdaterte estimatene øker meglerhusets EBITDA-estimat for 2021 med 7 prosent, mens det økes med 12 prosent for 2022.

  Frontline

   
  • Er et av verdens største tankrederier.
  • Registrert på Bermuda og notert på Oslo Børs og NYSE.
  • Største eier og styreleder er John Fredriksen.
  • Har en markedsverdi nå på 23,5 milliarder kroner.