<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verdens første elektriske og selvkjørende containerskip

Yara opplyser at "Yara Birkeland", som er verdens første elektriske og selvkjørende containerskip, er klar for å settes i drift i 2022, melder selskapet fredag.

    Publisert 19. nov. 2021 kl. 12.57
    Oppdatert 20. nov. 2021 klokken 06.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 97 ord
    På besøk på verdens første batteridrevne containerskip
    19.11.2021 Fredag inviterte Yara og partnerne til visning av splitter nye Yara Birkeland – verdens første autonome og batteridrevne containerskip. Vi snakker med Yara-sjef Svein Tore Holsether som har bestilt skipet, Kongsberg Gruppen-sjef Geir Håøy som har vært med på å levere det og fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) som må utvikle regelverket som skal regulere det.

    – Vi er stolte av å kunne vise frem verdens første elektriske og selvkjørende containerskip. Det vil kutte 1000 tonn CO2 og erstatte 40.000 turer med dieseldrevne lastebiler i året, sier Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara i en pressemelding.

    Skipet er utviklet i samarbeid med Kongsberg Gruppen og er bygget av VARD med finansiell støtte fra Enova, og vil være i kommersiell drift fra 2022.

    Yara Birkeland skal frakte mineralgjødsel mellom Porsgrunn og Brevik, og vil bidra til betydelige kutt av utslipp ved frakt. Selskapet håper at denne skipsklassen vil være starten på en ny type utslippsfrie containerskip.