<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Opptur for Avance Gas

Avance Gas fikk et resultat før skatt på 4,2 millioner dollar i tredje kvartal, som er en oppgang fra 2,3 millioner dollar fra i samme periode året før.

Publisert 25. nov. 2021
Oppdatert 25. nov. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 308 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Kristian Sørensen i Avance Gas Holding. Foto: Iván Kverme

 

Avance Gas, som er kontrollert av John Fredriksens Hemen Holding, endte tredje kvartal med driftsinntekter på 47,4 millioner dollar, opp fra 36,3 millioner dollar i tredje kvartal i fjor.

Det kommer frem i selskapets kvartalsrapport torsdag.

Resultatet endte på 4,2 millioner, opp fra 2,3 millioner dollar i samme kvartal 2020, mens driftsresultatet steg fra 7,4 til 8,1 millioner dollar

Stor svingninger i inntjeningen

I desember i fjor og januar i år var det klondikelignende tilstander i VLGC (Very Large Gas Carrier)-markedet med rater på i overkant av 100.000 dollar dagen. Hoveddriveren i markedet den gang var en kraftig vekst i LPG-eksporten fra USA til Asia. På sensommeren og i inngangen til høsten var imidlertid markedet svakt og i midten av september var ratene nede i rundt 20.000 dollar dagen. Den seneste måneden har markedet strammet seg til igjen og ifølge Clarksons Platou er VLGC-ratene nå oppe i rundt 47.000 dollar dagen igjen.

Lavere Midtøsten eksport samt at høye priser på LPG i USA reduserte spotaktiviteten i arbitasjespilet mellom USA og Aisa var hovedårsakene til at ratenivåene svekket seg betydelig i august og september.

John Fredriksens Hemen Holding eier nå 77,3 prosent av aksjene i Avance Gas, etter at selskapet mottok tilsammen aksepter for 27,1 millioner aksjer i det pliktige budet på Avance Gas. Det tilsvarte cirka 35 prosent av aksjene i gassrederiet. Tilbudsplikten ble utløst etter Fredriksens Avance Gas-kjøp i august, da eksponeringen via Hemen og Frontline passerte 33,3 prosent.

Avance Gas Holding

  • Eier og driver en flåte bestående av gasstankskip (VLGCer). 
  • Har hovedkontor i Oslo. 
  • Adm. dir. er Kristian Sørensen. 
  • Største aksjonær er John Fredriksens Hemen Holding.

Avance Gas

(Mill. dollar) 3. kv./21 3. kv./20
Driftsinntekter 47,4 36,3
Driftsresultat 8,1 7,4
Resultat etter skatt 4,2 2,3