<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøper 12 skip

Hafnia kjøper en flåte på 12 LR1-produkttankere fra Scorpio for 414 millioner dollar.

Publisert 27. jan. 2022
Oppdatert 27. jan. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
UTVIDER FLÅTEN: Hafnia, her representert ved produkttankskipet «BW Galatea». Foto: Hafnia

 

Rederiet er i fremskredne diskusjoner med ICBC Financial Leasing om konkurransedyktig finansiering gjennom en sale/leaseback-struktur med månedlige kjøpsopsjoner. I tillegg vil Hafnia ha en forpliktelse til å kjøpe skipene ved utgangen av charterperioden på ti år. 

Transaksjonen omfatter skipene «STI Excel», «Excelsior», «Expedite», «Exceed», «Experience», «Executive», «Excellence», «Express», «Pride», «Providence», «Precision» og «STI Prestige».

– Vinn-vinn-løsning

Kjøpesummen på 413,8 millioner dollar er ganske nært anslaget fra shipping-analytikerne Peder Nicolai Jarlsby og Erik Hovi i Fearnley Securities. 

Duoen karakteriserte i forrige uke handelen som en vinn-vinn-løsning for begge partner. Scorpio Tankers får frigjort likviditet, Hafnia sikrer seg en moderne flåte av høy kvalitet.

«LR1-segment er en nisje hvor størrelse er viktig, så det å kombinere disse to flåtene synes fornuftig», skrev analytikerne i en oppdatering.

Sikrer ekstra likviditet

Skipene er bygget i Sør-Korea i 2015/16 og vil være utstyrt med scrubbere ved levering, som ventes å skje i perioden fra andre halvdel av februar til medio mai.

Samtidig har Hafnia signert to nye lånefasiliteter for å refinansiere et lån på 266 millioner dollar, pluss en intensjonsavtale for å endre en lånefasilitet på 216 millioner dollar.

Disse transaksjonene sikrer rederiet opptil 135 millioner dollar i ekstra likviditet.