<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

GC Rieber (nesten) helt ute av Russland

GC Rieber Shipping avslutter charter med kunde med umiddelbar virkning. 

Publisert 29. juni 2022 kl. 09.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
VIL UT: GC Rieber Shipping vil ikke lenger ha virksomhet i Russland. Her konsernsjef Paul-Christian Rieber i GC Rieber, som eier vel 76,8 prosent av GC Rieber Shipping. Foto: Eivind Yggeseth

RISH

GC Rieber Shipping har inngått en gjensidig avtale med sin kunde om avslutte det eksisterende charteret for den isbrytende slepebåten «Polar Pevek» med umiddelbar virkning. 

GC Rieber Shipping, som GC Rieber eier vel 76,8 prosent av, eier 50 prosent av slepebåten. 

Avtalen kommer på plass siden GC Rieber Shipping har besluttet å trekke seg ut av Russland som følge av invasjonen av Ukraina.

«Polar Pevek» skal ha forlatt Russland, og prosessen med skifte av skipssjef og omorganisering av mannskapet har begynt, opplyser selskapet i en børsmelding onsdag. Rederiet sier de vil så snart som mulig forsøke å få fartøyet tilgjengelig for nye forretningsmuligheter utenfor Russland.

Mannskapsoverføringsfartøyet «Polar Piltun», som GC Rieber Shipping også eier 50 prosent av, står igjen på opplag i Russland.

Den gjenværende aktiviteten til GC Rieber Shipping i Russland skal etter dette være begrenset, opplyser rederiet, og de skal fortsette å jobbe med sammen med sine JV-partnere for å finne alternativer for de lokale skipsforvaltningsselskap og deres ansatte.