<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Shippinggigantene kutter forsinkelsene

Forsinkelsene går ned, og punktligheten går opp. Men forholdene er stadig svakere enn på samme tid i fjor.

Publisert 30. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 141 ord
I RUTE: Blant de store containerrederiene er det danske A.P. Møller-Mærsk som byr på best punktlighet om dagen. Her containerskipet «Marit Maersk» ved Qingdao, Kina. Foto: Bloomberg

Den gjennomsnittlige forsinkelsen for containerskip er på vei ned, og punktligheten er på vei opp, om enn i et langsomt tempo, melder Maritime Danmark og viser til Sea-Intelligence.

Nivåene er imidlertid stadig lavere enn de var i fjor.

Punktligheten, målt som et gjennomsnitt blant de største containerrederiene, ble forbedret med 2,1 prosentpoeng fra april til mai, til 36,4 prosent. Målt mot mai i fjor er punktligheten derimot 2,3 prosentpoeng svakere.

Den gjennomsnittlige forsinkelsen falt med 0,37 dager til drøyt 6 dager. Bunnivået fra starten av året var 8 dagers forsinkelse, ifølge bransjenettstedet.

Blant de store rederiene er det danske A.P. Møller-Mærsk som kommer best ut i overholdelsen av egen seileplan. Rederiets punktlighet var på 50,3 prosent i mai.

Mærsk-eide Hamburg Süd var nest best, foran rederiene ONE og CMA CGM. Hapag-Lloyd og MSC følger på plassene etter – sistnevnte med kun 30 prosents punktlighet.