<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har aldri sett maken på én dag

En lørdag i august ble tidenes travleste dag for den viktige handelsåren mellom Asia og Europa.

Publisert 17. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 232 ord
REKORDSTOR TRAFIKK: Her et LNG-skip på vei nordover i Suezkanalen, med tilskuere på land. Foto: Bloomberg

89 skip har passert gjennom Suezkanalen på én dag nå i august. Så mange har kanalmyndighetene aldri før registrert på én dag, ifølge Maritime Executive.

Antallet utgjør mer enn en dobling fra de gjennomsnittlige dagsnivåene i kanalen for bare få år siden, ifølge bransjenettstedet.

6. august ble det registrert 44 skip som entret kanalen fra nord, mens 45 skip kom sydfra. Samlet representerte de en nettotonnasje på 5,2 millioner tonn.

Kanalen forbinder Middelhavet i nord med Rødehavet lenger syd, og er en viktig handelsåre mellom Asia og Europa.

Ulike typer

Det største fartøyet som tok veien gjennom Suezkanalen den dagen, var containerskipet «OOCL Scandinavia» på 220.000 tonn, på sin ferd fra Singapore til Storbritannia.

«OOCL Scandinavia» var ett av tilsammen 23 containerskip som benyttet kanalen 6. august. Det var også 23 tørrlastskip, 14 oljetankere og tre gassfraktskip, blant annet.

Ifølge kanalmyndighetene ligger det daglige snittet nå på 62 skip pr. dag i Suezkanalen.

STØRST: OOCL-skipet «Scandinavia» var det største som ble registrert i Suezkanalen på rekorddagen tidligere i august. Her er containerskipet på vei til havn i britisk farvann. Foto: Bloomberg

Rekordinntekter

I juli ble kanalen benyttet av totalt drøyt 2.100 skip, en økning på 26 prosent fra juli i fjor. Det ga rekordinntekter for kanalmyndighetene, med en omsetning på 704 millioner dollar. 

25,1 millioner tonn med last ble fraktet gjennom kanalen i forrige måned, en økning på nær 20 prosent.