<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trøim-aksje får kursmålet kraftig oppjustert

Cool Company går trolig en lys vinter i møte, og får kursmålet oppjustert med 75 kroner.

Publisert 9. sep. 2022 kl. 10.18
Oppdatert 9. sep. 2022 klokken 10.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
GRUNN TIL Å SMILE: Tor Olav Trøims Cool Company har fått kursmålet oppjustert av flere meglerhus. Leikny Havik Skjærseth

COOL

Arctic Securities oppjusterer kursmålet på gassfraktrederiet Cool Company til 175 fra 100 kroner samtidig som kjøpsanbefalingen opprettholdes.

Det fremgår av en sektorrapport torsdag kveld, skriver TDN Direkt.

Cool Company, som ble børsnotert på Euronext Growth i februar, er opp 42,3 prosent siden det.

Venter nye rekordhøye rater

Forrige uke ble det kjent at gassrederiet har sluttet et skip på en ettårig kontrakt til 140.000 dollar dagen – en rate langt over analytikernes anslag. Det er også ventet en ny vinter med eventyrlige rater, etter fjorårets rekordhøye på 200.000 dollar dagen.

Den gjenværende åpne posisjonen for 2022 gir selskapet nok en gedigen mulighet til å låse inn skip på skyhøye rater, etter å ha tidligere også sluttet ut en båt til 120.000 dollar pr. dag i ett år fra april.

Flere oppjusteringer

Meglerhuset oppjusterer også kursmålet på Flex LNG fra 310 kroner til 278 kroner, mens holdanbefalingen fastholdes. Kursmålet på Awilco LNG oppjusteres fra 8 til 9 kroner, og kjøpsanbefalingen blir opprettholdt.

Meglerhuset skriver at trenden i Europa om å kjøpe alt av de fleksible gassvolumene fortsetter, og til tross for kortere seilingsdistanser argumenterer Arctic med at den økte arbitrasjen mellom eksporterende og importerende regioner bør være støttende for et miljø med høye rater de kommende årene, skriver TDN Direkt.