<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tror shippingaksje kan stige 64 prosent

Stolt-Nielsen omsettes mandag for 226 kroner aksjen. Kepler mener aksjen skal opp hele 146 kroner til.

    Publisert 3. okt. 2022 kl. 11.18
    Oppdatert 3. okt. 2022 klokken 12.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 202 ord
    SPÅS OPP: Stolt-Nielsen-aksjen har steget med over 95 prosent i løpet så langt i år. Her konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen. Foto: Eivind Yggeseth

     

    Kepler Cheuvreux høyner kursmålet på Stolt-Nielsen til 372 kroner pr. aksje, fra tidligere 336 kroner. De gjentar også en kjøpsanbefaling, fremgår det i en oppdatering mandag, skriver TDN Direkt.

    Den svake norske kronen mot den amerikanske dollaren står for 75 prosent av kursmålsendringen, skriver meglerhuset i analysen.

    DNB Markets høynet også kursmålet på Stolt-Nielsen før helgen. Kjøp Stolt-Nielsen før tredje kvartalsrapport, var beskjeden fra analytiker Jørgen Lian. 

    De ser ikke like stor oppside som Kepler, men satt kursmålet til 309 kroner og gjentok kjøp.

    Shippingselskapet leverte i sommer sitt høyeste kvartalsresultat på over ti år. Konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen mente de fortsatt har mer å gå på.

    Fra en omsetning på 689 millioner dollar fikk selskapet et resultat etter skatt på 58,6 millioner dollar i kvartalet. For tilsvarende kvartal i fjor var omsetningen og resultatet på henholdsvis 606 millioner dollar og 52,3 millioner dollar.

    – Hovedårsaken til de sterke tallene er først og fremst de rekordhøye tallene fra Stolt Tank Containers, men det er positive bidrag fra alle divisjonene. Vi sier internt at alle sylindrene tenner samtidig for tiden.

    Stolt-Nielsen er opp 4,1 prosent mandag ved lunsjtider. Så langt i år er aksjen opp 96,9 prosent til 226 kroner.