<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stolt-Nielsen mer enn doblet overskuddet

Stolt-Nielsen begynner «endelig» å se effektene fra de strammere kjemikalietankmarkedene.

Publisert 6. okt. 2022 kl. 08.51
Oppdatert 6. okt. 2022 klokken 09.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord
EFFEKTER: Stolt Nielsen-sjef Niels G. Stolt-Nielsen sier Stolt-Nielsen ser virkningene fra et strammere kjemikalietankmarked. Foto: Eivind Yggeseth

 

Stolt-Nielsen fikk i tredje kvartal et resultat etter skatt på 74,7 millioner dollar, mot 33,5 millioner i samme periode i fjor, fremgår det av kjemikalietankrederiets kvartalsregnskap. Det tilsvarer en økning fra 352 til 785 millioner kroner.

Stolt-Nielsen

(Mill. USD) 3. kv./22 3. kv./21
Driftsinntekter 744,0 580,9
Driftsresultat 111,9 79,4
Resultat før skatt 82,4 44,7
Resultat etter skatt 74,7 33,5

– Nettoresultatet fortsatte å bedre seg i tredje kvartal ettersom vi endelig begynner å se virkningene fra de strammere kjemikalietankmarkedene, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i en kommentar til tallene.

Han forklarer at spotratene økte med nesten 40 prosent fra andre til tredje kvartal, og at dette momentet har fortsatt etter tredje kvartal. Forventningene er at de innseilede inntektene vil øke videre de kommende kvartalene, med positive effekter fra fornyede kontrakter med bedre vilkår.

– Oppsvinget i kjemikalietankmarkedene har kommet på et godt tidspunkt, siden vi går inn i vår travleste kontraktsfornyelsessesong i fjerde kvartal, sier Stolt-Nielsen.

Inntektene i tredje kvartal økte fra 580,9 til 744,0 millioner dollar, og driftsresultatet ble styrket til 111,9 millioner dollar, fra 79,4 millioner dollar for ett år siden.

Hittil i år har Stolt-Nielsen tjent 185,6 millioner dollar – 1,95 milliarder kroner – av inntekter på 2.039 millioner dollar. Tilsvarende tall på samme tid i fjor var henholdsvis 43,8 millioner dollar og 1.588 millioner dollar. 

Flyr meldte i går etter børsen stengte at de vil kutte stort i innenlandsflyvningene. Det vil også gjøre at mange ansatte blir permittert. Kostnadene skal kuttes med 400 millioner i vinter. DNB-analytiker Ole Martin Westgaard er skråsikker på at Flyr må hente penger. Shippingselskapet Stolt-Nielsen har gått som en rakett på børs i år. Nå hever Petter Haugen i ABG Sundal Collier kursmålet ytterligere til 365 kroner.