<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sprikende flaggemeldinger i Frontline

Den amerikanske fondsforvalteren BlackRock har sendt to forskjellige flaggemeldinger i Frontline på en og samme dag.

    Publisert 2. nov. 2022 kl. 16.50
    Oppdatert 2. nov. 2022 klokken 17.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 146 ord
    FRONTLINE-EIER: John Fredriksen. Foto: Iván Kverme

    Onsdag varslet BlackRock at forvalteren hadde passert flaggegrensen på 5 prosent og satt med en eierandel på 5,13 prosent i John Fredriksens børsnoterte tankrederi.

    Senere samme dag ble meldingen korrigert med beskjed om at eierandelen var under 5 prosent, uten at det kom ny informasjon hverken om antall aksjer eller størrelse på posten i prosent.

    En kilde sier til Finansavisen at BlackRock har kjøpt seg opp i Frontline, men at eierandelen fortsatt ligger under 5 prosent. 

    Siden årsskiftet har Frontline-aksjen steget med 121 prosent til 138,90 kroner. Det betyr at børsverdien av rederiet nå nærmer seg 31 milliarder kroner.

    Ifølge Clarksons Platou har dagratene for store råoljetankskip i VLCC- og suezmax-klassene steget kraftig i de siste ukene og ligger nå rundt 72.000 dollar pr. skip pr. dag. Såkalte eco-skip seiler inn cirka 10.000 dollar mer.

    Fra før av er BlackRock, som er verdens største fondsforvalter, aksjonær i Fredriksens tørrlastrederi Golden Ocean Group.