<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hentet 2,8 milliarder for å finansiere enormt skipskjøp

Cool Company henter milliardbeløp for å finansiere et planlagt kjøp av fire Special Purpose Vessels.

  Publisert 3. nov. 2022 kl. 07.41
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 184 ord
  Cool Company sin LNG-carrier Golar Seal Shutterstock

  COOL

  Shippingselskapet Cool Company har gjort en rettet plassering på 270 millioner dollar – 2,8 milliarder kroner – til kurs 130 kroner,.

  Den rettede plasseringen er todelt og består av 13,7 millioner nye aksjer i selskapet med et bruttoproveny på 170 millioner dollar dollar, og salg av 8 millioner aksjer fra Golar LNG med et bruttoproveny på 100 millioner dollar.

  Selskapet skal bruke pengene fra emisjonen til å finansiere egenkapitaldelen av et påtenkt oppkjøp av fire SPVer med LNG-skip med kontrakter fra Quantum Crude Tankers (et tilknyttet selskap av EPS Ventures), for om lag 660 millioner dollar. 

  Skipene har langsiktige befrakteravtaler med Shell, fremgår det av presentasjonsmateriellet.

  I tillegg har Cool Company inngått en opsjonsavtale med et EPS-tilknyttet selskap om å kjøpe to skipsbyggingskontrakter med Hyundai Samho Heavy Industries med leveranser i første kvartal 2025.

  Videre fremgår det av presentasjonsmateriellet at Cool Company fikk en justert EBITDA på 42 millioner dollar i tredje kvartal 2022, samt at TCE-raten i kvartalet var på 73.000 dollar pr. dag.

  Selskapet er i langt fremskredne samtaler for en andre treårig charteravtale rundt dagens ratenivåer for et skip tilgjengelig i første kvartal 2023, ifølge TDN Direkt.