<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterk måned for Höegh Autoliners

Bilskipsrederiet Höegh Autoliners får stadig bedre betalt for lasten. – Oktober var nok en sterk måned, sier rederisjefen.

  Publisert 8. nov. 2022 kl. 08.13
  Oppdatert 8. nov. 2022 klokken 08.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 207 ord
  HISTORISK STERKT: Bilskipsmarkedet omtales som historisk sterkt, noe bilskipsrederiet Höegh Autoliners nyter godt av. Foto: AFP

   

  Höegh Autoliners holder tempoet oppe og transporterte 1,35 millioner kubikkmeter (cbm) pro rata med last i oktober, etter å ha fraktet 1,31 millioner cbm i september. 

  I de tre månedene til og med oktober transporterte selskapet 4,00 millioner cbm. I forrige måned ble det pekt på at fraktvolumene er redusert som følge av salget av to skip i tredje kvartal.

  – Oktober var nok en sterk måned for Höegh Autoliners, sier adm. direktør Andreas Enger. 

  – Markedsforholdene fortsetter å være karakterisert av høy etterspørsel og stram kapasitet, og netto fraktrate økte til 71,4 dollar pr. cbm, sier adm. direktør Andreas Enger.

  Får mer for lasten

  Rederiet får også bedre betalt. Den gjennomsnittlige bruttofraktraten i september var på 88,5 dollar pr. kubikkmeter, mot et gjennomsnitt på 85,7 dollar de siste tre månedene.

  Gjennomsnittlig netto fraktrate i oktober var 71,4 dollar pr cbm, mens den gjennomsnittlige netto fraktraten siste tre måneder var 66,7 dollar pr cbm.

  – Selskapet har en god balanse mellom langsiktige kontrakter og linjefrakt i godt definerte handelssystemer, sier Enger.

  «High & heavy»- og stykkgods-andelen (HH/BB) av volumer fraktet i oktober var på 29 prosent, mot en andel på 31 prosent de siste tre månedene.

  «High & heavy» er – som navnet tilsier – en betegnelse på last av unormal vekt og størrelse, for eksempel anleggsmaskiner.