<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Nå blir det levert containerskip vi ikke har bruk for

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets skremte trolig mange investorer i containermarkedet mandag.

Publisert 8. nov. 2022 kl. 09.56
Oppdatert 8. nov. 2022 klokken 11.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
Harald Magnus Andreassen spår lave rater i container i mange år
8.11.2022 I Økonominyhetene med Trygve Hegnar og Marius Lorentzen mandag sa sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets at ratene i containermarkedet nå faller loddrett. – Tenk på containertrafikken, som har vært fenomenal sterk, pluss at mye av kapasiteten gikk bort ved at det var kø både for å laste og losse, fordi det var så enormt høy trafikk. Ratene gikk fem-, seks-, syvgangeren, eller hva det måtte være. En indeks jeg ser på mest, er i hvert fall seks-, syvgangeren, opp, sa Andreassen. Nå spår han at ratene snart et tilbake der de kom fra, og kommer til å bli liggende der lenge. – Nå er den nesten tilbake der den kom fra. Det går loddrett ned. Det som kommer til å skje nå er at de ratene – om noe uker nå er de tilbake der de kom fra. Og der kommer de til å være, tror jeg, i mange, mange år. For nå blir det levert containerskip vi ikke har bruk for. De får dekket bunkers og lønningene, men ikke noe mer enn det, og ikke noe til kapitalen, sa han.

I Økonominyhetene med Trygve Hegnar og Marius Lorentzen sa sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets at ratene i containermarkedet nå faller loddrett.

– Tenk på containertrafikken, som har vært fenomenal sterk, pluss at mye av kapasiteten gikk bort ved at det var kø både for å laste og losse, fordi det var så enormt høy trafikk. Ratene gikk fem-, seks-, syvgangeren, eller hva det måtte være. En indeks jeg ser på mest, i hvert fall seks-, syvgangeren, opp, sa Andreassen.

Nå spår han at ratene snart et tilbake der de kom fra, og at de kommer til å bli liggende der lenge.

– Nå er indeksen nesten tilbake der den kom fra. Det går loddrett ned. Det som kommer til å skje nå er at de ratene, om noe uker nå er de tilbake der de kom fra. Og der kommer de til å være, tror jeg, i mange, mange år. For nå blir det levert containerskip vi ikke har bruk for. De får dekket bunkers og lønningene, men ikke noe mer enn det, og ikke noe til kapitalen, sa han.