<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kepler Cheuvreux: – Det er ingen hastverk med å kjøpe Golden Ocean

Kepler Cheuvreux frykter utfordrende markeder på kort sikt, og kutter kursmålet på Golden Ocean.

    Publisert 14. nov. 2022 kl. 10.44
    Oppdatert 14. nov. 2022 klokken 10.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 223 ord
    LAVERE KURSMÅL: Kepler Cheuvreux kutter kursmålet på Golden Ocean, her representert ved adm. direktør Ulrik Uhrenfeldt Andersen. Foto: Iván Kverme

     

    Golden Ocean hadde en fin start på 2022, og aksjen nådde en årstopp på litt over 150 kroner i midten av mai. Etter det har pilen stort sett pekt ned. Nå velger Kepler Cheuvreux å kutte kursmålet på Golden Ocean fra 162 til 124 kroner, samtidig som kjøpsanbefaling opprettholdes.

    Ingen hastverk

    «Vi ser ingen hastverk med å ta en posisjon i aksjen ettersom fjerdekvartal ikke ser ut til å bli et sesongmessig sterkt kvartal. Etterspørselen i Kina er fortsatt svak, makrobildet er svakt og vi går inn i en sesongmessig svak vinter. Vi forventer at markedene vil forbedre seg i siste halvdel av neste år, og derfor tror vi på en oppgang innen 12 måneder», skriver Kepler Cheuvreux i en oppdatering.

    Ifølge TDN Direkt ser meglerhuset fremdeles et potensial i aksjen, samtidig som det understrekes at utviklingen i aksjen vil være følsom for global økonomisk vekst.

    «Markedene på kort sikt kan være utfordrende, og vi mener investorer bør følge utviklingen i første kvartal før de tar en posisjon», skriver meglerhuset.

    SpareBank 1 Markets anbefaler salg

    For en uke siden var SpareBank 1 Markets ute med en oppdatering på Golden Ocean. Da valgte meglerhuset å nedgradere aksjen fra nøytral til salg, samtidig som kursmålet ble kuttet fra 105 til 85 kroner.

    Mandag formiddag omsettes Golden Ocean-aksjen for 97,48 kroner, opp 0,5 prosent, noe som verdsetter rederiet til 19,6 milliarder kroner.