<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Danske Bank og Clarksons anbefaler kjøp etter ukens kvartalstall

Danske Bank lot seg imponere av ukens kvartalstall fra Cool Company og jekker nå opp kursmålet på aksjen.

  Publisert 17. nov. 2022 kl. 09.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 193 ord
  ANBEFALER KJØP: Både Danske Bank og Clarksons Platou Securities venter kursoppgang i Cool Company. Foto: Shutterstock

  COOL

  Onsdag presenterte Cool Company sine kvartalstall, noe som endte med et kursfall 4,6 prosent før aksjen sluttet på 122,12 kroner. Gassrederiet fikk et nettoresultatet for tredje kvartal på 36,8 millioner dollar av totale driftsinntekter på 65,8 millioner dollar, hvorav fraktinntektene utgjorde 54,7 millioner dollar.

  «Jeg er fornøyd med å se at det oppstemte markedet for LNG-skip drypper ned på de finansielle resultatene. Dette er en trend jeg forventer vil fortsette i fremtidige kvartaler», uttalte adm. direktør Richard Tyrrell da kvartalstallene ble lagt frem.

  Anbefaler kjøp

  Nå velger Danske Bank å hevet kursmålet på Cool Company fra 195 til 202 kroner, samtidig som kjøpsanbefalingen gjentas.

  «Cool Company bekreftet to treårige TC-kontrakter til rundt 120.000 dollar pr. dag, og har to fartøyer som blir tilgjengelig i 2023 og opplever allerede stor interesse. Dermed fortsetter vi å se et oppsidepotensial til inntjeningsestimatene for 2023», skriver Danske Bank i en oppdatering.

  Ifølge TDN Direkt opprettholder Clarksons Platou Securities både sin kjøpsanbefaling og kursmål på 18 dollar etter tredjekvartalsrapporten. Meglerhuset foretrekker aksjen på grunn av selskapets utbyttepolicy og økende ordrereserve.

  Torsdag formiddag omsettes aksjen for 121,72 kroner, ned 0,3 prosent, hvilket gir selskapet en markedsverdi på 6,5 milliarder kroner.