<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredly betaler 1,3 mrd. i utbytte – ser på tre investeringscase

Publisert 24. nov. 2022 kl. 08.49
Oppdatert 29. nov. 2022 klokken 08.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord
TALL: Arne Fredlys Hunter legger frem tall for tredje kvartal.  Foto: Iván Kverme

 

Milliardær og kjendisinvestor Arne Fredly har satset høyt som tankreder med Hunter Group de siste fem årene. I sommer solgte han resten av skipene – like før markedet eksploderte – og gikk glipp av hele 1,5 milliarder kroner i verdiøkning.

I tredje kvartal endte selskapet med et driftsresultat på 21,8 millioner dollar, mot 0,8 millioner i samme kvartal året før. Selskapet hadde også en omsetning på 25,9 millioner dollar i kvartalet (7,3).

63 analytikere sier aksjen skal opp 50 prosent etter katastrofeår
Amazon har stupt 40 prosent på børs hittil i år. Er tiden inne for å kjøpe?

Etter revisjonen er fullført i desember vil selskapet kalle inn til ekstraordinær generalforsamling hvor aksjonærene vil avgjøre hva de vil gjøre med pengene som er igjen i selskapet. 

1,3 mrd. i utbytte

Selskapet har også tidligere kommunisert at de vil kunne returnere ytterligere om lag 0,50 kroner pr. aksje som tilbakebetaling av innbetalt kapital.

Basert på analytikernes estimater går det også mot et utbytte på 1,70-1,80 kroner pr. aksje på nyåret. Det gir en total utbytteutbetaling på opp mot 1,3 milliarder kroner. 

LEGGER FREM TALL: Tankrederiet Hunter Group presenterte torsdag sine andrekvartalstall. Hunter Group

Selskapet peker på at det er et investeringsselskap som kontinuerlig ser etter investeringsmuligheter, og at det nå ser på tre potensielle investeringscase, alle innen maritimuniverset, ifølge TDN Direkt. 

«Avhengig av utfall av beregninger, verdivurderinger og forhandlinger håper vi å kunne dele flere detaljer om disse prosjektene om kort tid, slik at våre aksjonærer kan bestemme om vi skal gå videre og mer viktigere, hvis de ønsker å bli med oss på en ny investeringsreise», skriver selskapet.

Arne Fredly sitter på like under 30 prosent av aksjene i selskapet.