<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pengene renner ut i påvente av full drift

  Publisert 29. nov. 2022 kl. 07.19
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 145 ord
  LA FREM TALL: Bent Martini, adm. direktør i Havila Kystruten. Havila Kystruten

   

  Havila Kystruten fikk et driftsresultat på -35 millioner kroner i tredje kvartal 2022. Hittil i år pr. tredje kvartal har selskapet et driftsresultat på -168 millioner kroner, sammenlignet med -48 millioner kroner samme periode året før. 

  Selskapet hadde 134 millioner kroner i omsetning i kvartalet. Hittil i år har selskapet en omsetning på 248 millioner kroner (36).

  Selskapet skriver at driftskostnadene fortsatt preges av oppbyggingsfase med betydelige lønns- og driftskostnader knyttet opplæring og trening av mannskaper før alle skipene kommer i drift.

  «Selskapet får gode tilbakemeldinger fra reisende både for produkt og konsept, og ser en økt interesse for merkevaren Havila Kystruten. Det har resultert i en stadig økning i antall bestillinger, som allerede utgjør cirka 50 prosent av forventingene for neste år. Selskapet ser frem til en mer stabil periode etter hvert som alle fire skip er kommet i drift», heter det i rapporten.

  TDN Direkt