<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser kjempeoppside i Fredriksen-aksje

Kursmålet til Frontline blir både opp- og nedjustert av meglerhus torsdag, men både Pareto, Danske Bank og DNB Markets roper kjøp. 

  Publisert 1. des. 2022 kl. 11.04
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 336 ord
  POPULÆR: John Fredriksen-rederiet Frontline. Foto: Iván Kverme

  I en oppdatering torsdag kommer det frem at DNB Markets har satt opp kursmålet sitt på Frontline fra 165 kroner til 174 kroner pr. aksje. Samtidig gjentar meglerhuset kjøpsanbefalingen på det John Fredriksen-kontrollerte selskapet, melder TDN Direkt. 

  Et kursmål på 174 kroner pr. aksje tilsvarer en oppside på over 30 prosent torsdag formiddag. 

  «Frontlines utbyttebetalinger er blitt utsatt på grunn av den pågående fusjonen med Euronav, men vi anslår at den kombinerte enheten kan returnere nesten 2 milliarder dollar i utbytte til aksjonærene gjennom 2024 (30 prosent av markedsverdien) ettersom tankmarkedet vil sannsynligvis forbli sterk i en lengre periode,» skriver meglerhuset. 

  Ser 50 prosent oppside

  Danske Bank setter derimot ned kursmålet til Frontline med ti kroner, fra 205 til 195 kroner pr. aksje. Samtidig gjentar meglerhuset kjøpsanbefalingen. 

  «Selv om tallene for tredje kvartal var litt svakere enn ventet med høyere midlertidige administrative kostnader på grunn av fusjonen med Euronav, ønsker vi å fokusere på den sterke guidingen for fjerde kvartal og de positive utsiktene for 2023, med høye utbytter tilbake på menyen etter at budet er avklart,» skriver danskene i en oppdatering. 

  Med et kursmål på 195 kroner, ser Danske Bank en oppside i Frontline-aksjen på nesten 50 prosent, drøyt 46 prosent, torsdag formiddag. 

  Ifølge TDn Direkt har også Pareto Securities gjennomgått forventningene sine for Frontline, og de holder på kjøpsanbefalingen sin og har satt kursmålet på 19 dollar pr. aksje. 

  Knallår for Frontline

  Frontline la forsåvidt frem tallene for tredje kvartal på novembers siste dag. 

  2022 har så langt vært en knallår i shipping og Frontline har steget med rundt 115 prosent siden årsskiftet, og ennå har man ikke sett effektene av den russiske oljeeksporten snart vil bli styrt mot Asia og ikke mot Europa som i dag, som igjen betyr at seilingsdistansene skyter kraftig i været. 

  I tredje kvartal fikk Frontline et resultat på bunnlinjen på 154,4 millioner dollar, sammenlignet med 40,7 millioner dollar i andre kvartal. Justert for gevinster på derivater og andre engangseffekter endte resultatet på 82,9 millioner dollar.