<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener bilskipsaksje skal opp 50 prosent

– Vi ser på Wallenius Wilhelmsen som et toppvalg for eksponering mot et allerede sterkt biltransportmarked, sier Nordea Markets.

  Publisert 5. des. 2022 kl. 09.48
  Oppdatert 5. des. 2022 klokken 09.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 213 ord
  GODE TIDER: Lasse Kristoffersen, adm. direktør i Wallenius Wilhelmsen. Ivan Kverme

  Nordea Markets starter dekning på Wallenius Wilhelmsen med en kjøpsanbefaling. Kursmålet setter de på 135 kroner.

  Det fremgår av en oppdatering mandag, skriver TDN Direkt.

  I tidlig handel mandag stiger Wallenius Wilhelmsen 2 prosent til 89,65 kroner. Meglerhuset mener dermed at aksjekursen skal opp 50 prosent.

  «Vi ser på Wallenius Wilhelmsen som et toppvalg for eksponering mot et allerede sterkt biltransportmarked som vi tror sannsynligvis vil fortsette å bedre seg og vise motstandskraft på frakt- og volumsiden, til tross for de svake makroutsiktene for 2023», skriver Nordea Markets.

  Bilshipping-aksjen steg over 17 prosent på Oslo Børs etter at de la frem tallene for tredje kvartal tidligere i november.

  – Wallenius Wilhelmsen knuste forventningene, sier analysesjef Eirik Haavaldsen i Pareto Securities, som varslet kraftige estimathopp.

  Han langt fra den eneste analytikeren som anbefaler kjøp. Kjøpsanbefalingene har florert, og florer fortsatt

  Aksjesjef Thomas Breivik i DNB Markets har fem kjøpskandidater for det neste året – blant annet Wallenius Wilhelmsen.

  – Det er et stort etterslep av billeveranser etter lavere bilproduksjon etter covid, og i tillegg en begrenset flåtevekst. Derfor er Wallenius Wilhelmsen en aksje som er priset attraktivt, sier han.

  Så langt i år er aksjen opp over 80 prosent. Siden aksjen bunnet ut på 7,70 kroner i mars 2020 er aksjen opp over 700 prosent.