<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Shippingkjempe bytter toppsjef

Styret i A.P. Møller-Mærsk mener den nye toppsjefen har den rette erfaringen og kompetansen til å håndtere «stadig mer utfordrende utsikter».

Publisert 12. des. 2022 kl. 11.00
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 312 ord
SLUTT FOR SØREN: Søren Skou går av som toppsjef i danske A.P. Møller-Mærsk. Foto: Bloomberg

Søren Skou slutter som konsernsjef i A.P. Møller-Mærsk, etter å ha vært i stillingen siden 2016.

NY TOPPSJEF: Vincent Clerc. Foto: A.P. Møller-Mærsk

Han overlater stafettpinnen til sveitsiske Vincent Clerc, som begynte i Maersk Line i 1998 og som har vært sjef for Mærsks Ocean & Logistics-virksomhet siden 2019.

Sjefsbyttet har effekt fra 1. januar 2023, opplyses det i en melding.

Under Skous ledelse gjennom nær syv år har A.P. Møller-Mærsk gått fra å være et diversifisert konglomerat til å bli et integrert logistikkselskap.

Skou har vært i Mærsk i nesten 40 år. Før han ble toppsjef har han vært sjef for Maersk Tankers i 11 år og sjef for Maersk Line i fire år.

I en uttalelse uttrykker styreleder Robert M. Uggla takknemlighet for Skous ledelse og resultater. Samtidig tror han og styret at Clerc er rette person for den videre ledelsen av konsernet.

Tiden er inne

– Siden 2019 har Vincent vært adm. direktør i Maersk Ocean & Logistics, som bidrar til en betydelig del av selskapets investerte kapital og resultater. Han har vært en sentral leder for Mærsks transformasjon, og han har vist stor strategisk innsikt, en evne til å gjennomføre komplekse planer og å levere langsiktig aksjonærverdi gjennom overbevisende kundeløsninger.

– De sterke motvindene som kom forsyningskjedebransjene til gode gjennom pandemien, nærmer seg slutten. Med stadig mer utfordrende utsikter, mener styret at Vincent har den rette erfaringen og kompetansen som adm. direktør til å forfølge og lede Mærsks strategiske og organisatoriske utvikling i årene som kommer, sier Uggla.

Skou sier også i en kommentar mandag at tiden nå er inne for et lederskifte – for både ham, Mærsk og Clerc.

– Jeg har jobbet tett med Vincent i mer enn et tiår, og jeg er sikker på at han er klar for å ta selskapet til et nytt nivå, sier Skou, som ser frem til å få mer tid til familie og andre interesser.