<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

MPC Container Ships har inngått avtaler for salg av flere fartøy

Publisert 13. des. 2022 kl. 17.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord

MPC Container Ships har inngått avtaler for salg av fartøyene «Carpathia» og «Cleopatra», samt kommersielle avtaler for tidlig tilbakelevering av fartøyene «Carlotta» og «Carpathia», mot en kontantkompensasjon.

Det fremgår av en melding tirsdag.

Etter salget av «Carpathia» og «Cleopatra» vil MPCC ha redusert antall joint venture-skip fra 8 til 3 siden fjerde kvartal 2021. «Carlotta» vil forbli eiet og drevet av MPCC. Gjennomføringen av transaksjonene er med forbehold om vellykket tilbakelevering og/eller overlevering av fartøyene.

Bruttovederlaget som forventes å mottas beløper seg til 77,7 millioner dollar. 52,5 millioner dollar gjelder skipene «Carpathia» og «Cleopatra», som innebærer en NAV pr aksje på om lag 35 kroner. Totalt nettovederlag, etter joint venture- konsolideringseffekter og transaksjonskostnader, forventes å beløpe seg til 49,8 millioner dollar.

Med forbehold om vellykket gjennomføring av transaksjonene har styret har til hensikt å erklære en hendelsesdrevet utdeling på 0,07 dollar pr aksje som skal betales i februar 2023, opplyses det.

(TDN Direkt)