<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Øker kontrollen i Hunter Group

Investor Arne Fredly legger over 17 millioner kroner på bordet for enda flere aksjer i det tidligere tankrederiet Hunter Group.

  Publisert 20. des. 2022 kl. 13.51
  Oppdatert 20. des. 2022 klokken 14.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 201 ord
  UKJENT PLAN: Hunter Group solgte tankskipene sine i juni. Det er ikke kjent hva storeier og investor Arne Fredly nå planlegger å gjøre med selskapet. Foto: Iván Kverme

   

  I juni ble det kjent at Hunter Group hadde inngått en avtale om å selge resten av tankflåten, og i november ble den siste VLCC-carrieren «Hunter Freya» overlevert til nye eiere.

  Tirsdag fremgår det at storeier og investor Arne Fredly har kjøpt nye 8 millioner aksjer i selskapet til en snittkurs på 2,17 kroner pr. aksje. Det utgjør aksjekjøp for 17,36 millioner kroner.

  Kjøpene ble gjort via investeringsselskapet Apollo Asset Limited, som nå vil eie 191,5 millioner aksjer i Hunter Group – eller vel 33,3 prosent av aksjekapitalen.

  Tirsdag ettermiddag er Hunter Group-aksjen opp 1,2 prosent til 2,19 kroner.

  Ukjent plan

  Det er uvisst hvilke planer storeier og investor Arne Fredly har for selskapet, som etter skipssalgene ikke sitter på noe mer enn kontanter. 

  Etter en revisjon som etter planen skal fullføres i desember, vil selskapet kalle inn til ekstraordinær generalforsamling hvor aksjonærene vil avgjøre hva de vil gjøre med pengene som er igjen i selskapet.

  Overfor Finansavisen i november uttalte Hunter Group-sjef Erik A. S. Frydendal at selskapet ser på tre konkrete alternativer

  «Men vi kan dessverre ikke gå ut med flere detaljer da det kan påvirke forhandlingene og følgelig prisen på eiendelene vi ser på. Det kan selvfølgelig også hende at det ikke blir noen avtale, sa han.