<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Får grønt lys til å flytte til Kypros

En omregistrering fra Bermuda til Kypros gjør at Frontline har det formelle på plass før det legger inn et oppkjøpsbud på Euronav i Belgia.

  Publisert 20. des. 2022 kl. 15.45
  Oppdatert 20. des. 2022 klokken 17.02
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 149 ord
  STOR FLÅTE: Frontline driver en stortankflåte på 23 skip. Blant dem er skipet «Front Endurance» på 321.000 dødvekttonn, eid direkte av rederiet. Foto: Frontline

   

  Frontline-aksjonærene stemte tirsdag på en ekstraordinær generalforsamling over blant annet å omregistrere selskapet fra Bermuda til Kypros. Det fikk rederiet nok støtte til å gjøre.

  I korte trekk betyr det at Frontline, med skipsreder John Fredriksen i spissen, har det formelle på plass før det legger inn et oppkjøpsbud på Euronav. Omregistreringen var nemlig en betingelse i den planlagte sammenslåingen med det belgiske rederiet.

  Fredriksen selv har et langt forhold med øystaten midt i Middelhavet. Han har hatt kypriotisk statsborgerskap siden 2006 og familiens private administrasjonsselskap Seatankers Management er også basert i Limassol.

  I et skriv til aksjonærene, som blant andre shippingavisen TradeWinds har fått tilgang på, heter det at flyttingen vil inkludere flere fordeler, som tilgang på faglærte personer, et skatteregime godkjent av EU og det som omtales som en «geografisk fordelaktig posisjon» mellom viktige markeder.

  Det er ventet at Frontline lanserer oppkjøpsbudet på Euronav i løpet av første kvartal 2023.