<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frank Bakke-Jensen ny fiskeridirektør

Publisert 21. sep. 2020 kl. 13.27
Oppdatert 21. sep. 2020 klokken 13.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
NY FISKERIDIREKTØR: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) blir ny fiskeridirektør. Foto: NTB

Frank Bakke-Jensen (H) er i statsråd mandag utnevnt til ny fiskeridirektør i Fiskeridirektoratet for en åremålsperiode på seks år.

Fiskeridirektoratet forvalter rammebetingelsene for sjømateksportnæringen, og kontrollerer og holder tilsyn med at næringen følger regelverket.

Bakke-Jensen er i dag Norges forsvarsminister og kan ikke tiltre som fiskeridirektør så lenge han er innvalgt på Stortinget frem til valget i 2021.

– Jeg har store, viktige saker å gjennomføre som forsvarsminister, og nå er min kapasitet fullt og helt konsentrert om forsvarspolitikk. Samtidig er jeg fra Båtsfjord, og sjømatnæringa er en del av mitt DNA. Det kommer en dag da jeg ikke lenger er statsråd, og da ser jeg frem til å bruke krefter på fiskerinæringen. Jeg har et brennende engasjement for kysten, sjømatnæringen og lokalt næringsliv, sier Bakke-Jensen i en pressemelding.

Bakke-Jensen har vært stortingsrepresentant siden 2009 og vært Høyres fiskeripolitiske talsperson. I Solberg-regjeringen ble han i slutten av 2016 utnevnt som EØS- og EU-minister, før han i 2017 ble forsvarsminister.