<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Store tap for chilensk laksekatastrofe

Selskapet, som tidligere har blitt tatt for bevisst feilrapportering, opplyser at Altor og Bain Capital forblir engasjerte eiere. 

  Publisert 23. nov. 2020 kl. 20.29
  Oppdatert 23. nov. 2020 klokken 20.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 136 ord
  TAP: Nova Austral, her ved styreleder Yngve Myhre, gikk solid i minus for tredje kvartal.  Foto: Berit Roald

  Det chilenske oppdrettsselskapet Nova Austral, med tidligere SalMar-sjef Yngve Myhre som styreleder, endte kraftig i underskudd for årets tredje kvartal. 

  Nova endte med underskudd på 24,8 millioner dollar, ned fra et overskudd på 0,9 millioner dollar for tredje kvartal i fjor. Dog kan selskapet vise til en topplinjeøkning til 39,7 millioner dollar i inntekter, fra 31,5 millioner dollar for tilsvarende kvartal i fjor. 

  Kombinasjonen av skyhøy dødelighet, bevisst feilrapportering, bøter, rettssaker og coronavirus har tidligere skapt store utfordringer for selskapet , som i fjor sommer fikk en bot for feilrapportering av dødelighetstall. Dette er andre kvartal på rad, der selskapet har gått solid i minus

  Selskapet opplyser i kvartalsrapporten at de venter å styre selskapet gjennom de pågående undersøkelsene av selskapets virksomhet. Videre opplyser selskapet at både Altor og Bain Capital forblir engasjerte aksjonærer. 

  Nova Austral

   
  (Mill. USD) 3.kv./20 3.kv./19
  Driftsinntekter 39,7 31,5
  Driftsresultat -11,7 2,8
  Resultat før skatt -24,7 0,9
  Resultat etter skatt -24,8 0,9