<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

8 av 9 analytikere sier «kjøp» før neste ukes tall

Tirsdag til uken kommer Norway Royal Salmon med regnskapet for første kvartal. Åtte av ni analytikere anbefaler å kjøpe NRS-aksjen før tallene.

  Publisert 7. mai 2021 kl. 18.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 231 ord
  RESULTATVEKST? Det er forventningen blant analytikere – der majoriteten dessuten er enige om anbefalingen for oppdrettsaksjen. Foto: Norway Royal Salmon

  NRS

  Norway Royal Salmon kommer med sine kvartalstall førstkommende tirsdag. Blant analytikere er det en forventning om at oppdrettsselskapets regnskap vil vise et operasjonelt driftsresultat på 87 millioner kroner, ifølge TDN Direkt.

  Kvartalet før var NRS' operasjonelle driftsresultat 17 millioner kroner.

  I første kvartal 2020 var det på 75 millioner, ned fra 162 millioner i samme periode i 2019. Selskapet viste da til coronapandemien og dens innvirkning på verden, samt lavere prisoppnåelse og økte produksjonskostnader.

  Venter omsetningsvekst

  Omsetningen ventes til 1.470 millioner – mot 1.154 millioner kvartalet før og 1.270 millioner for ett år siden.

  TDN Direkt viser til en sammenstilling av prognoser fra opptil ni analytikere.

  Av disse fremgår det videre at resultatet før skatt i første kvartal 2021 ventes til 80 millioner kroner. I fjerde kvartal i fjor viste dette resultatet minus 271,9 millioner, tynget av verdijusteringer på mer enn 230 millioner. I første kvartal i fjor var det på 55,1 millioner.

  8 av 9 sier «kjøp»

  Et stort flertall av de ni analytikerne TDN har hentet inn estimater fra, anbefaler å kjøpe NRS-aksjen på dagens kursnivå.

  Åtte analytikere har kjøpsanbefaling, den siste opererer med «hold».

  Det gjennomsnittlige kursmålet til analytikerne er ifølge nyhetstjenesten 236 kroner.

  Fredag steg NRS-aksjen 2,2 prosent til 209,00 kroner. Hittil i år er den ned 2,6 prosent, mens den handles 2 prosent lavere enn på samme tid i fjor.