<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardemisjon i laks

Landbasert oppdrettsselskap trenger penger for å fullføre fase 2. 

Publisert 3. juni 2021
Oppdatert 3. juni 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
HENTER PENGER: Johan Andreassen og Atlantic Sapphire. Foto: Hilde Oreld

 

Atlantic Sapphire har hyret inn Arctic Securities, BofA Securities og DNB Markets i forbindelse med en rettet emisjon på opptil 120 millioner dollar, går det frem av en børsmelding.

Nettoprovenyet vil bli brukt til å delfinansiere byggingen av fase 2 for Miami Bluehouse, der investeringene (capex) er ventet til 210 millioner dollar. I tillegg skal 15 millioner dollar gå til visse investeringer som vil komme en utvidelse utover fase 2 til gode. Resterende finansiering av fase 2 vil bli dekket av eksisterende gjeldsfasiliteter på 150 millioner dollar. 

Byggingen av fase 2 har ifølge en presentasjon startet, og den første 1/3 av kapasiteten ventes fullført medio 2022. Slaktevolumet vil bli trappet opp fra første kvartal 2023, mens «full steady state» fase 2-produksjon ventes til tredje kvartal 2023 med en årstakt på 25.000 tonn.

Presentasjonen her.

– Betydelig interesse

Tilretteleggerne har mottatt betydelig interesse i forkant, og har som en konsekvens av dette økt transaksjonsbeløpet. Full transaksjonsstørrelse er dekket av mottatte indikasjoner. 

Styremedlem André Skarbø har forhåndsforpliktet seg til å tegne aksjer for 5 millioner kroner, mens styremedlem Tone Bjørnov har gjort det samme for 2.000 aksjer.

Atlantic Sapphire opplyser også om at de operasjonelle utfordringene i første kvartal blir tatt hånd om, og at iverksatte tiltak utvikler seg i tråd med plan.