<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ILA-mistanke i Hammerfest

Mattilsynet skal på snarlig inspeksjon og forventer å få prøvesvar neste uke. 

Publisert 8. juni 2021 kl. 15.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
KARANTENE: Det har oppstått nok en ILA-mistanke i Hammerfest-området.  Illustrasjonsfoto: Anders Horntvedt

Det er ikke bare coronaviruset som rammer Hammerfest for tiden, nå har det også kommet mistanke om infeksiøs lakseanemi (ILA) ved oppdrettsanlegget Komagnes i Hammerfest kommune. Det er Cermaq som står for driften av anlegget. 

Det kommer frem i en pressemelding fra Mattilsynet tirsdag. 

Mistanken bygger på positive analyseresultater (PCR) på prøver analysert for ILA etter prøvetaging av fisk ved lokaliteten. Prøvene var tatt ut av Mattilsynet.

Tilsynet planlegger en snarlig inspeksjon i anlegget for å eventuelt stadfeste hvorvidt det er ILA, og utfyllende analyseresultater vil foreligge neste uke. 

Komagnes ligger i en allerede eksisterende bekjempelsessone i kontrollområde for ILA i Hammerfest. Det ble opprettet en bekjempelsessone etter påvisning av ILA ved lokaliteten Kleppenes N i oktober i fjor høst. 

Dersom mistanken ved lokalitet Komagnes blir bekreftet, vil Mattilsynet vurdere å utvide den eksisterende bekjempelsessonen med utgangspunkt i lokaliteten.