<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Sykdomsutbrudd får slakte-konsekvenser for NRS

Oppdrettsselskapet Norway Royal Salmon er rammet av et ILA-utbrudd. Det er andre gang på kort tid. 

Publisert 9. juni 2021 kl. 13.36
Oppdatert 9. juni 2021 klokken 13.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
UTBRUDD: Norway Royal Salmon er rammet av et ILA-utbrudd. Bildet er fra et annet anlegg eid av NRS.  Foto: NORWAY ROYAL SALMON

 

Norwegian Royal Salmon (NRS) har fått påvist fiskesykdommen infeksiøs lakseanemi (ILA) ved Kråkeberget-lokasjonen, ifølge en melding fra selskapet.  

Kråkeberget har to fiskegrupper, der den ene gruppen er på 0,5 millioner fisk og har en snittvekt på 4,5 kilo. Den andre gruppen er på 0,8 millioner fisk har en snittvekt på 1,6 kilo.

Konsekvensene av sykdomsutbruddet er vanskelig å anslå pr. nå, ifølge selskapet, men vil sannsynligvis redusere NRS´ forventede slaktevolum for 2021. 

NRS arbeider videre med å kartlegge konsekvensene og vi vil komme tilbake med mer informasjon i rapporteringen for andre kvartal 2021, ifølge meldingen. 

Andre gang på kort tid

Utbruddet er det andre på kort tid for oppdrettsselskapet. I slutten av mai ble det påvist ILA ved sjølokaliteten 36797 Korsnes i Karlsøy kommune i Troms og Finnmark.

NRS Farming, som eies 100 prosent av Oslo Børs-noterte Norway Royal Salmon, varslet selv Mattilsynet 18. februar om funn som var forenlige med ILA.

ILA omtales som en alvorlig, smittsom virussykdom hos laks. Viruset er imidlertid ufarlig for mennesker.

NRS-aksjen er svakt ned på Oslo Børs, men den er ned 15,47 prosent så langt i år, til 181,4 kroner.