<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Måsøval nærmer seg børsnotering – henter fersk kapital

Oppdrettselskapet Måsøval henter kapital før børsnoteringen, der Måsøval-familien selger seg ned med inntil 500 millioner kroner.

Publisert 10. juni 2021 kl. 09.25
Oppdatert 10. juni 2021 klokken 10.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
KLAR FOR BØRS: Måsøval henter inn fersk kapital og gjør seg klar for en børsnotering. Foto: Måsøval fiskeoppdrett

Oppdrettsselskapet Måsøval har sendt en søknad til Oslo Børs om opptak til handel Euronext Growth, ifølge en børsmelding torsdag.

I en separat melding skriver selskapet at det vil hente inn inntil 825 millioner kroner i fersk kapital gjennom en planlagt rettet emisjon.

Emisjonen skal bestå av både nye og eksisterende aksjer i selskapet, opplyses det.

Tegningskursen er satt til 32,90 kroner pr. aksje, som reflekterer en verdi på rundt 3,25 milliarder kroner.

Intrafish meldte tidligere på dagen at 300 millioner kroner skal hentes i frisk kapital og resten i nedsalg fra Måsøval-familien, noe som blir gjentatt i meldingen fra Måsøval.

Det er Carnegie, DNB Markets og Sparebank 1 Markets som er rådgivere i prosessen.

– Måsøval as har det siste året satset offensivt med kjøp av lisenser i fjor og offensive transaksjoner i år. I tillegg vil notering av selskapet være et verktøy som setter oss i bedre posisjon til å fortsette vår videre vekst og utvikling, skriver styreleder Lars Måsøval i en epost til DN og IntraFish.