<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Opprørsgruppe vil ha omkamp i NTS

Et døgn etter at NTS-storeier Helge Gåsø beholdt styreplassen, har oppdrettsselskapet mottatt enda et krav om generalforsamling for valg av nytt styre.

  Publisert 22. jan. 2022 kl. 14.28
  Oppdatert 23. jan. 2022 klokken 13.30
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 328 ord
  RUNDE 2: NTS-storeier Helge Gåsø må atter en gang i kamp, etter at en aksjonærgruppe har fremsatt et nytt krav om generalforsamling for valg av nytt styre. Foto: Youtube

  NTS NRS 

  Opprøret i NTS har tatt en ny vending etter at storeier Helge Gåsø og sønnen Anders Gåsø beholdt styreplassene etter en dramatisk generalforsamling fredag.

  Da forsøkte en gruppe aksjonæropprørere å kaste ut Gåsø og sønn, men forslaget ble nedstemt med knapp margin.

  Nå har NTS igjen mottatt et krav om avholdelse av ekstraordinær generalforsamling i NTS. Formålet er valg av nytt styre, ifølge en børsmelding lørdag.

  Ifølge E24 er det den samme aksjonærgruppen som sist som har fremmet kravet om en ny ekstraordinær generalforsamling – Nils Williksen, Rodo Invest og Terboli Invest.

  Maktkamp

  Det er oppdrettsfamiliene Williksen, Dolmen og Bondø – sentrale skikkelser i opprørsgruppen – som står bak henholdsvis Nils Williksen, Rodo Invest og Terboli Invest.

  Gruppen, som representerer mer enn 50 prosent av eierandelene i NTS, har tidligere varslet et bud på resten av selskapet. Budprisen var på 105 kroner pr. aksje, som priser selskapet til 13,2 milliarder kroner.

  Styremedlemmene Vibecke Bondø, Nils Martin Williksen og Roald Dolmen representerer om lag 26,46 prosent av aksjene i NTS gjennom sine respektive selskaper. Disse er blant de aksjonærene som har lagt inn bud på resten av selskapet.

  «Det er to grupperinger i NTS. Det er gruppen investorer fra Rørvik som nå byr på selskapet. De har til sammen 50,1 prosent av aksjene. Helge Gåsø gjennom Gåsø Næringsutvikling har 37 prosent. Dette budet er derfor hovedsakelig en henvendelse til Gåsø», har sjømatanalytiker Knut-Ivar Bakken i SpareBank 1 Markets uttalt til Finansavisen.

  Ønsker å stramme opp

  NTS-styret meldte onsdag at det har merket seg budplanene, og «den uavhengige delen av styret» skal nå få råd fra meglerne i Danske Bank og DNB Markets for å finne ut hva de skal gjøre.

  Ønsket om å kaste ut Helge og Anders Gåsø og styreleder Odd Reidar Øie ut av styret har ifølge Rørvik-opprørerne vært å søke å beskytte og videreutvikle aksjeverdier i NTS ved å videreføre sondering av alternativer for selskapets aksjonærer, herunder å selge aksjene.

  Aksjonærene ønsker videre å «forbedre eierstyringen og selskapsledelsen i selskapet.»