<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NTS-striden fortsetter: Helge Gåsø sendt på dør

  Publisert 18. feb. 2022 kl. 11.11
  Oppdatert 18. feb. 2022 klokken 12.09
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 296 ord
  UTE: Helge Gåsø er ute av styret i NTS. Skjermbilde: YouTube

  NTS

  Styret i NTS ønsket ikke lenger å ha Helge Gåsø som styremedlem og forsøkte å stemme ham og sønnen Anders ut tidligere i år . Etter en dramatisk generalforsamling gikk ikke forslaget gjennom, men opprørsgruppen ville ha omkamp.

  Nå er storeieren stemt ut av styret, ifølge E24. Gåsø sitter på rundt en tredel av aksjene i selskapet. Forslaget til nytt styre ble denne gangen stemt gjennom med et flertall på litt over 52 prosent.

  NTS

   
  • Morselskap som produserer og selger laks i Norge, selskapet tilbyr også maritim transport. 
  • Opererer innenfor oppdrett, shipping, godstransport og andre tjenester, men primært lakseoppdrett.
  • En aksjonærgruppe forsøkte i januar å kaste Helge og Anders Gåsø ut av styret. Det gikk ikke, da gruppen mistet majoriteten etter at Hans Martin Storø trakk seg ut. Gruppen ville by 105 kroner pr. aksje.
  • John Fredriksens Mowi la frem et bud på 110 kroner pr. aksje noen dager etter.
  • SalMar la 14. februar frem et bud på 120 kroner pr. aksje.

  Nils Martin Williksen blir ny styreleder, mens dagen styreleder, medieinvestor Odd Reidar Øie forsvinner ut. Blant de nye styremedlemmene er også Solvår Hallesdatter Hardesty, mens Vibecke Bondø og Roald Dolmen fortsetter i styret.

  Ny nestleder i styret er investeringsdirektør Paal. E Johnsen i oljeserviceselskapet Akastor. Mari-Anne Hoff og Karl Høie er også nye styremedlemmer.

  Kampen om lakseaksjen NTS: – Sagaen er ikke over
  24.01.2022 Vi snakker med analytiker Carl-Emil Johannessen i Pareto Securities om budkampen i NTS og om opprørsaksjonærene og Mowi kan få enda en konkurrent.

  Budkamp

  Det er oppdrettsfamiliene Williksen, Dolmen og Bondø – sentrale skikkelser i opprørsgruppen – som står bak henholdsvis Nils Williksen, Rodo Invest og Terboli Invest.

  Gruppen, som representerer mer enn 50 prosent av eierandelene i NTS, har tidligere varslet et bud på resten av selskapet. Budprisen var på 105 kroner pr. aksje, som priser selskapet til 13,2 milliarder kroner.

  Deretter kastet også Mowi seg inn i oppkjøpskampen og bød 110 kroner pr. aksje for selskapet. Mandag inneværende uke bød imidlertid SalMar 120 kroner pr. aksje i et bud som verdsetter selskapet til 15,1 milliarder kroner