<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Andfjord Salmon henter over 170 millioner

Andfjord Salmon er på jakt etter penger for å finansiere utbyggingen på Kvalnes. Nå kommer en portugisisk gigant inn på eiersiden, og spytter inn millioner.

  Publisert 22. juni 2022 kl. 07.01
  Oppdatert 22. juni 2022 klokken 13.11
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 289 ord
  ANDFJORD SALMON-SJEF: Martin Rasmussen. Foto: Andfjord Salmon

   

  Andfjord Salmon har tidligere kommunisert at det er på utkikk etter mer finansiering til de resterende byggefasene av selskapets landbaserte oppdrettsanlegg på Kvalnes.

  I forbindelse med førstekvartalsrapporten kommuniserte Andfjord Salmon-sjef Martin Rasmussen at det ventes lavere investeringstakt i andre- og tredje kvartal i påvente av mer finansiering.

  «Vi vil sannsynligvis gå i markedet for å hente en kombinasjon av egenkapital og gjeld i løpet av andre halvår i år», sa han den gang.

  Onsdag ble det kjent at Andfjord Salmon vil hente 173,9 millioner kroner gjennom en rettet emisjon på 4,1 millioner nye aksjer i selskapet. Inn på eiersiden kommer portugisiske Jerónimo Martins som tar hele volumet.

  Investeringen er gjort gjennom datterselskapet Jerónimo Martins Agro-Alimentar, S.A, og Jerónimo Martins Group blir nå en av de største aksjonærene i Andfjord Salmon med en eierandel på 10,1 prosent. Tegningskursen ble satt til 41,495 kroner.

  Fornøyd

  – Vi er glade for å tiltrekke oss en så stor industriell investor til Andfjord Salmon. Vi ser på det som en fordel å ha en eier som besitter omfattende kompetanse om salg, markedsføring, logistikk og distribusjon i internasjonal næringsmiddelindustri, sier Rasmussen i en kommentar.

  Han legger til at forhåpentligvis vil Andfjord Salmon kunne utnytte denne kunnskapen når selskapet er klare til å bringe laks til markedet.

  Jerónimo Martins Group er et internasjonalt konsern med hovedkontor i Portugal og distribusjon av mat er konsernets hovedaktivitet.

  I 2021 hadde Jerónimo Martins Group driftsinntekter på 20,9 milliarder euro, med et årsresultat på 463 millioner euro. Konsernet hadde 4.908 butikker og 123.458 ansatte ved utgangen av 2021. Rangert etter markedsverdi er konsernet det nest-høyeste verdsatte selskapet på Lisboa-børsen.

  Nyheten ble godt tatt i mot av investorene på Oslo Børs som sendte Andfjord Salmon-aksjen opp nærmere 7 prosent til 43,8 kroner pr. aksje onsdag ettermiddag.