<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Andfjord med første smoltslipp på land

Andfjord Salmon har satt ut 200.000 smolt i selskapets landbaserte anlegg på Andøya.

    Publisert 25. juni 2022 kl. 14.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 128 ord
    FØRSTE SLIPP: Anfjord Salmon hadde sitt første vellykkede smoltutslipp lørdag. – Gledelig milepæl, sier adm. dir. Martin Rasmussen. Foto: Andfjord Salmon

     

    Andfjord Salmon skriver lørdag formiddag at det har lyktes med første utsetting av smolt i selskapets landbaserte anlegg på Kvalnes, Andøya. 200.000 smolt med en gjennomsnittsvekt på 120 gram ble sluppet i bassenget.

    – Første smoltutsett er åpenbart en viktig og gledelig milepæl, sier adm. direktør Martin Rasmussen i Andfjord Salmon.

    Økende mengder lys og stigende temperatur som bidrar positivt til fiskens helse og utvikling skal være årsaken til timingen. 

    10.000 tonn

    Andfjord skriver videre at det har ambisjoner om å utvikle verdens mest fiskevennlige og bærekraftige oppdrettsanlegg, med gjennomstrømming, lavt energiforbruk og i størst mulig grad gjenskape laksens naturlige omgivelser på land.

    Andfjord Salmon har lisens til å produsere 10.000 tonn laks med maksimalt tillatt biomasse på Kvalnes, tilsvarende et produksjonsmål på 19 000 tonn sløyd fisk.