<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Mange salgssignaler i Salmar før krakket

I forkant av krakket i Salmar-aksjen ble det utløst en rekke salgssignaler.

Publisert 3. okt. 2022 kl. 14.07
Oppdatert 3. okt. 2022 klokken 14.17
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 284 ord

 

Salmar-aksjen ga flere gode signaler om at aksjen kunne falle videre i månedene, ukene og dagene før krakket.

Aksjen brøt sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt på 722-nivået allerede i begynnelsen av mai. Salgssignal. 

Aksjen utviklet deretter en rektangelformasjon med topp på 722-nivået og bunn på 656-nivået. Da bunnen ble brutt utløste det nytt salgssignal med potensial ned til 590-nivået. 

Samtidig med at bunnen i rektangelformasjonen ble brutt ble det også utviklet et såkalt dødskryss, ved at 50-dagers snitt falt under 200-dagers snittet, og aksjen falt raskt til 590-nivået. Da hadde aksjen også allerede falt 25 prosent fra toppen.

I RSI-chartet ble det satt enda en topp under den foregående og den fallende trendlinjen i toppen var bekreftet. Det skjedde omtrent samtidig med at aksjen nådde toppen. Det signaliserte avtagende stigningstakt.

RSI falt fort gjennom 50-nivået og de neste toppene signaliserte at stigningstakten var ytterligere på vei ned. Det skjedde rett i forkant av bruddet på 722-nivået.

Bunnlinjen i den stigende hovedtrenden ble brutt 26. september, og 27. september falt aksjen 3,9 prosent. Det var siste mulighet til å komme seg ut før krakket den 28. september. Aksjen brøt da flere tekniske støttenivåer og falt så lavt som 362,80 kroner sist fredag - ned over 53 prosent fra toppen.

Mandag henter aksjen seg inn igjen og kan være i ferd med å bryte den tekniske motstanden på 380-nivået. RSI har vært kraftig oversolgt, noe som gir rom for rekyler opp igjen. Klarer aksjen å bryte gjennom 380-nivået kan det åpner for videre oppgang mot 418-nivået. Brytes også det nivået kommer 458-nivået innen rekkevidde. 

Finansavisen er ikke ansvarlig for eventuelle tap som måtte oppstå som følge av investeringer foretatt på basis av denne kommentaren.